Kazneno prijavljen

Križanci terijera i pit bulla brutalno izgrizli i teško ozlijedili 75-godišnjakinju, vlasnik totalno neodgovoran

Šarlota Brnčić

Sumnja se da je pse držao u neodgovarajućim uvjetima, a unatoč tome što je znao da se radi o agresivnim psima nije im osigurao odgovarajući smještaj.Istražujući nedavni slučaj groznog napada dvaju pasa na umirovljenicu, a koju su više puta ugrizli i nanijeli joj teške ozljede, djelatnici PU zagrebačke razotkrili su još neke detalje slučaja te priveli na krim istraživanje 63-godišnjeg vlasnika pasa.


Krim-obrada je upravo okončana te su izvijestili kako se sumnja da vlasnik unatrag nekoliko godina na svojoj adresi stanovanja na području Dubrave, nije postupao s dužnom pažnjom prilikom držanja svoja dva odrasla psa križanca pasmina terijer i pit bull, koji nisu označeni mikročipom i nisu registrirani pri nadležnom Ministarstvu.


Nadalje, sumnja se da je pse držao u neodgovarajućim uvjetima, a unatoč tome što je znao da se radi o agresivnim psima nije im osigurao odgovarajući smještaj iako je, s obzirom na stupanj rizika od napada pasa, trebao postupati s većom dozom opreza pri njihovom smještaju.
Takvim neodgovornim ponašanjem omogućio je da 21. listopada u večernjim satima psi pobjegnu iz dvorišta u kojem su se nalazili, nakon čega su u ulici Vebera Tkalčevića oko 20.10 sati naišli na 75-godišnjakinju koja je šetala svoga psa mješanca te ju napali i više puta ugrizli pri čemu su ju teško ozlijedili.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom nadležnom državnom odvjetništvu.