Nasilje

Kazneno i prekršajno prijavljen jer se na sudu sukobio s policajcima zbog maske; prijeti mu zatvor

Hina

Foto Davorin Visnjic/PIXSELL

Foto Davorin Visnjic/PIXSELL

"Na snimci se vidi da je došlo do sukoba stranke sa pravosudnim policajcima i to za vrijeme njegova odlaska sa suda. Ta ista stranka je bila i dan ranije na sudu. Jedan od pravosudnih policajaca je zbog ozljeda zatražio liječničku pomoć", izjavila je BokoMuškarac (28) koji se u utorak na splitskom Općinskom sudu sukobio s pravosudnim policajcem jer ga je upozorio da stavi zaštitnu masku kazneno je prijavljen zbog prisile prema službenoj osobi, za što je predviđena zatvorska kazna, a odgovarat će i prekršajno jer nije nosio masku.


Policija je u srijedu izvijestila da je kriminalističkim istraživanjem utvrdila da se 28-godišnjak u utorak ujutro, na Općinskom sud na Dračevcu, sukobio s pravosudnim policajcima, nakon što je upozoren na obvezu nošenja maske za lice.


“Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prisile prema službenoj osobi protiv 28-godišnjaka će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu”, kazali su u policiji. Dodaju da mu je, osim toga izdan i obavezni prekršajni nalog zbog kršenja Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.
Predsjednica Općinskog suda u Splitu Marina Boko je za Hinu kratko kazala kako u sudu imaju snimku cijelog događaja jer su na tom mjestu postavljene kamere.


“Na snimci se vidi da je došlo do sukoba stranke sa pravosudnim policajcima i to za vrijeme njegova odlaska sa suda. Ta ista stranka je bila i dan ranije na sudu. Jedan od pravosudnih policajaca je zbog ozljeda zatražio liječničku pomoć”, izjavila je Boko.