Čakovec

Kaznena prijava vozačici automobila zbog čijeg je skretanja na raskrižju jutros poginuo motociklist

Šarlota Brnčić

Ilustracija / Foto arhiva NL

Ilustracija / Foto arhiva NLProtiv 47-godišnje vozačice automobila koja je jutros oko 5.55 sati u Čakovcu, Ulici Vladimira Nazora, skrivila tešku prometnu nesreću sa smrtnom posljedicom, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.


Do tragedije je došlo kada je 47-godišnjakinja za upravljačem automobila čakovečkih registarskih oznaka, dolaskom do raskrižja s odvojkom Ulice Vladimira Nazora, skretala u lijevo, a da nije propustila vozilo koje dolazeći iz suprotnog smjera, zadržava smjer kretanja.


Zbog toga je u njen auto udario motocikl čakovečkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 50-godišnji vozač. Nakon udara došlo je do prevrtanja motocikla i pada vozača na kolnik.
Na mjesto događaja izašla je hitna pomoć te utvrdila da je vozač motocikla, nažalost, na mjestu prometne nesreće smrtno stradao.


Stradalnikovo tijelo prevezeno je na Odjel patologije Županijske bolnice Čakovec gdje će se izvršiti obdukcija.


U vremenu od 6.11 do 8.35 sati zbog obavljanja očevida kolnik Ulice Vladimira Nazora bio je zatvoren za promet te se odvijao obilaznim ulicama.


Smrtno stradali vozač motocikla treća je žrtva u cestovnom prometu na području Međimurske županije, u 2021. godini.