Divljak na cesti

Kaznena prijava: Pijan ‘pokupio’ dvojicu biciklista i ‘odmaglio’ s mjesta nesreće

Šarlota Brnčić

Foto MUP

Foto MUP

Maloljetni biciklist je u prometnoj nesreći, koja se dogodila oko 19 sati na kolniku pristupne ceste naselju Parag, teško ozlijeđen. 28-godišnji biciklist je u nesreći lakše ozlijeđenVozač Opel Astre kazneno je prijavljen zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu u kojoj je naletio na čak dvojicu biciklista te nepružanja pomoći.


Kako je danas priopćeno iz PU međimurske, zaprimljenom prijavom ozljeda Županijske bolnice Čakovec razvidno je kako je maloljetni biciklist u prometnoj nesreći, koja se dogodila oko 19 sati na kolniku pristupne ceste naselju Parag, teško ozlijeđen.


Podsjećamo, 32- godišni vozač Opel Astre, čakovečkih registarskih oznaka, u trenutku prometne nesreće upravljao je vozilom pod utjecajem alkohola od 1,69 promila te bez položenog vozačkog ispita. Pritom brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (makadam), vidljivosti (noć) te gustoći prometa (vozači bicikla ispred).
Zbog toga je u kočenju prednjim dijelom Astre udario u stražnji dio bicikla, kojim je u istom smjeru uz desni rub ceste, upravljao maloljetnik. Nakon udara došlo je do prevrtanja bicikla i podizanja bicikliste na poklopac motora i prednje vjetrobransko staklo, a potom i do pada na zemljanu površinu.


U nastavku kretanja 32-godišnji vozač, prednjim dijelom automobila udario je u stražnji dio drugog bicikla, kojim je ispred u istom smjeru uz desni rub ceste, upravljao 28-godišnjak. Nakon udara došlo je do prevrtanja bicikla i pada vozača.


Vozač Astre napustio je mjesto događaja, a da nije pružio pomoć biciklistima koje je ozlijedio u nesreći te je naknadno pronađen na adresi svog prebivališta.


Ozlijeđeni biciklisti su privatnim vozilom i vozilom hitne medicinske pomoći bili prevezeni u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je 28-godišnji biciklist u nesreći lakše ozlijeđen, dok je maloljetni biciklist zadobio teške ozljede.


U trenutku prometne nesreće 28-godišnji biciklist nije bio označen reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom te na biciklu nije imao upaljeno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i crveno svjetlo na stražnjoj strani. Ujedno, maloljetni biciklist tijekom vožnje nije imao upaljeno crveno svjetlo na stražnjoj strani bicikla.