Niz prekršaja

Kazna od 24 tisuće kuna pijanom traktoristi s oduzetom vozačkom dozvolom koji je zaustavljen kod Vrbovskog

Šarlota Brnčić

Foto Marijan Susenj/PIXSELL

Foto Marijan Susenj/PIXSELL

Utvrđeno je da upravlja neregistriranim i neosiguranim traktorom, pod utjecajem alkohola od 1,66 promila te unatoč tome što mu je vozačka dozvola oduzeta, a sa sobom nije imao ni osobnu iskaznicuJedinstvena novčana kazna u iznosu od 23.828 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom “F” kategorije u trajanju od tri mjeseca izrečena je 60-godišnjaku zbog prekršaja u prometu.


Naime, policija je 60-godišnjaka zaustavila u nedjelju oko 22 sata dok je na području Vrbovskog lokalnom cestom upravljao traktorom marke Ursus. Utvrđeno je da upravlja neregistriranim i neosiguranim traktorom, pod utjecajem alkohola od 1,66 promila te unatoč tome što mu je vozačka dozvola oduzeta, a sa sobom nije imao ni osobnu iskaznicu.


Uz to, je pogrdnim riječima vrijeđao i omalovažavao policijske službenike. Priveden je u službene prostorije Policijske postaje Vrbovsko te zadržan do prestanka djelovanja alkohola. Po završetku postupanja policije protiv njega je podnijet optužni prijedlog zbog prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona o diskriminaciji te prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici.
Tijekom jučerašnjeg dana, 60-godišnjak je doveden na nadležni općinski sud, gdje je donijeta presuda kojom mu je izrečena navedena jedinstvena novčana kazna i zaštitna mjera.