Nesreća u Gospiću

Kazeno prijavljeni: Vozačica i suvozač pobjegli s mjesta nesreće i ostavili teško ozljeđenog pješaka

Hina

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

Nakon nesreće vozačica se, zajedno s 21-godišnjim suvozačem, odvezla automobilom s mjesta prometne nesreće a da nisu pružili pomoć pješaku i o tome nisu obavijestili policiju, iako su oboje bili svjesni da je pješak ozlijeđen.GOSPIĆ – Policija je kazneno prijavila 19-godišnjakinju iz Gospića za izazivanje prometne nesreće, nepružanje pomoći ozljeđenom pješaku i sprječavanje dokazivanja, te 21-godišnjeg suvozača iz Gospića zbog nepružanja pomoći i sprječavanje dokazivanja, priopćila je u subotu ličko-senjska policija.


Devetnaestogodišnjakinja je osumnjičena da je u srijedu, 25. prosinca, u 6,20 sati u Gospiću prouzročila prometnu nesreću vozeći osobni automobil njemačkih nacionalnih oznaka iz Gospića prema Smiljanskom Polju.


“Zbog nekretanja sredinom obilježene kolničke trake, 19-godišnja vozačica je prednjom desnom stranom automobila udarila u 52-godišnjeg pješaka koji se kretao uz kolnik”, priopćila je Policijska uprava ličko-senjska po dovršetku kriminalističke istrage.
Nakon nesreće vozačica se, zajedno s 21-godišnjim suvozačem, odvezla automobilom s mjesta prometne nesreće a da nisu pružili pomoć pješaku i o tome nisu obavijestili policiju, iako su oboje bili svjesni da je pješak ozlijeđen.


Potom su se s ciljem prikrivanja prometne nesreće, ponovno vratili na mjesto nesreće i s kolnika uklonili desni retrovizor koji je otpao s automobila kojim je 19-godišnjakinja upravljala.


U prometnoj nesreći je 52-godišnji pješak teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Zadru, navodi se u priopćenju.