Kazneno i prekršajno prijavljen

KAO U FILMU Pijan izazvao dvije nesreće na cesti Jelenje-Hreljin, a bio je naoružan do zuba

P. N.

Foto MUP

Foto MUP

U  osobnom vozilu kojim je upravljao pronađena je  i oduzeta automatska puška s dva pripadajuća spremnika i još tri komada streljiva. Tijekom kriminalističkog istraživanja obavljen je pregled doma i drugih prostorija  osumnjičenoga na širem području Bakra i Kraljevice kojom prilikom je pronađeno i oduzeto 90 komada vojnog streljiva, koje je neovlašteno posjedovao, kao i prethodno oduzete predmetePolicijski službenici II. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio tri kaznena djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.


Osumnjičeni je 11. studenoga na širem bakarskom području, upravljajući osobnim vozilom marke Mitsubishi, riječkih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,32 g/kg u razmaku nekoliko minuta izazvao dvije prometne nesreće s materijalnom štetom.


Krećući se iz smjera Gornjeg Jelenja prema Hreljinu prešao je na suprotnu stranu kolnika udarivši u osobno vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera, nakon čega je napustio mjesto prometne nesreće te nakon toga napuštajući vozilo nije poduzeo mjere da vozilo samo ne krene uslijed čega se ono  pokrenulo i prevrnulo.
U  osobnom vozilu kojim je upravljao pronađena je  i oduzeta automatska puška s dva pripadajuća spremnika i još tri komada streljiva. Tijekom kriminalističkog istraživanja obavljen je pregled doma i drugih prostorija  osumnjičenoga na širem području Bakra i Kraljevice kojom prilikom je pronađeno i oduzeto 90 komada vojnog streljiva, koje je neovlašteno posjedovao, kao i prethodno oduzete predmete.


Po završetku kriminalističkog istraživanja kazneno je prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu, dok je zbog počinjenja prekršaja u prometu, i to: prelazak na suprotnu stranu kolnika, napuštanje mjesta prometne nesreće, ne poduzimanje mjera da vozilo samo ne krene i vožnja pod utjecajem alkohola, protiv njega podnijet optužni prijedlog sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.


Streljivo pronađeno u kući 67-godišnjaka / Foto MUP


Streljivo pronađeno u kući 67-godišnjaka / Foto MUPFoto MUP


Foto MUP