Krađa

Kao maloljetnik provalio u kuću u Kostreni, šest godina kasnije uhvatila ga policija

Šarlota Brnčić

Snimio M. GRACIN

Snimio M. GRACIN

Još 12. kolovoza 2015. godine provalio je u obiteljsku kuću na području Kostrene, u vlasništvu 79-godišnjaka, pri tome oštetivši razne dijelove kuće.Dovršeno je višegodišnje krim istraživanje vezano za tešku krađu na području Kostrene, a koja datira još iz 2015. godine. Proveli su ga djelatnici riječke Druge policijske postaje te kazneno prijavili 23-godišnjaka.


Riječ je o istraživanju koje je provedeno u suradnji s Centrom za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja »Ivan Vučetić« iz Zagreba kojim je uz pomoć bioloških i kontaktnih vještačenja otkriven počinitelj tog kaznenog djela.


Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 23-godišnjak, tada s nepunih 18-godina, 12. kolovoza 2015. godine provalio u obiteljsku kuću na području Kostrene, u vlasništvu 79-godišnjaka, pri tome oštetivši razne dijelove kuće.
Time je vlasniku u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi počinio materijalnu štetu u vrijednosti od više tisuća kuna.


Osim toga, istraživanjem je utvrđeno da je istovrsno kazneno djelo počinio i prošle 2020. godine u ožujku na području nadležnosti druge policijske uprave koja je za njime raspisala potragu.


Osumnjičenik je 7. lipnja uhićen na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske gdje su ga službenici Policijske postaje Vinkovci, u skladu s provedbom Zakona o kaznenom postupku, priveli na kriminalističko istraživanje.


Zbog sumnje u tešku krađu u pokušaju, završetkom kriminalističkog istraživanja 23-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.