Vozio bez vozačke, prometne i osiguranja

Pijani vozač kamionom pobrao stop tablicu policajcu, pa sletio s ceste

Šarlota Brnčić

Foto Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Najprije se nije zaustavio na znak koji mu je policijski službenik davao svjetlećom stop tablicom. Nastavio je voziti i prednjim dijelom vozila doslovno »pobrao« stop tablicu koju je policajac držao u ruci pri čemu je tablica odbačena na kolnik. Prava je sreća da nije udario i policajca

U kolikoj mjeri pijani vozači predstavljaju veliku opasnost na cesti zorno svjedoči sinoćni događaj između mjesta Kula i Poreč, u Požeško-slavonskoj županiji, gdje je pijani vozač kamiona pokušao pobjeći policiji.
Vozač teretnog automobila marke »Volkswagen«, požeških registarskih oznaka, za čiji je upravljač sjeo sa 1,78 promila, najprije se nije zaustavio na znak koji mu je policijski službenik davao svjetlećom stop tablicom. Nastavio je voziti i prednjim dijelom vozila doslovno »pobrao« stop tablicu koju je policajac držao u ruci pri čemu je tablica odbačena na kolnik. Prava je sreća da nije udario i policajca.
Mrtav hladan nastavio je dalje, te je uslijed neprilagođene brzine vozilom sletio s ceste na putnu bankinu, a zatim u putni kanal. Provjerama je utvrđeno da mu je oduzeta vozačka dozvola, da je vozilu isteklo važenje prometne dozvole i police obaveznog osiguranja.
Alkoholizirani 33-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog kao i daljnje utvrđivanje svih okolnosti događaja.