Prevara

Pazite što klikate: Starija Ličanka ostala bez novca na stranici za “brze kredite”

Marin Smolčić

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijete kaznene prijave.PERUŠIĆ Policijska uprva ličko-senjska naučila je javnost jednom ili dva puta na tjedan zasipati podacima za crnu kroniku. Sada to čine svakoga dana. Jučer je u Policijskoj postaji Gospić prijavljeno kazneno djelo računalne prijevare na štetu 63-godišnjakinje s područja Općine Perušić. Ona je prijavila da je njen suprug putem društvene mreže pronašao web-stranicu na kojoj se  nude „brzi krediti“ te je s „poduzetnicima“ stupio u kontak.


Nakon toga je naivna građanka zbog realizacije kredita 5. studenog uplatila novčani iznos od više stotina kuna. Nakon uplate su prevaranti već  drugi dan zatražili  uplatu dodatnog novčanog iznosa, tobože da bi se ubrzala realizacija kredita. Gospođa je i taj iznos uplatila, te je tek tada shvatila da je prevarena. U ovom muici jedino je olakšanje spoznaja što nije riječ o prvoj, a svakako niti zadnjoj računalnoj prijevari.


Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijete kaznene prijave.
Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakom iz Gospića, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje. Sumnjiči se da je u ponedjeljak, 9. studenog 2020. godine putem telefona prijetio ubojstvom 49-godišnjaku iz Gospića. U pitanju su ranije razmirice i neriješeni računi.


Osumnjičeni 56-godišnjak je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je nadležnom državnom odvjetništvu.