Prouzročenje stečaja

Kad je račun društva bio u blokadi prikrili dio pokretne imovine trgovačkog društva čime su umanjili stečajnu masu

Šarlota Brnčić

Ilustracija

Ilustracija

Oštetili vjerovnike kao i Ministarstvo financija po osnovi neplaćenih poreznih davanjaPolicijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvoje hrvatskih državljana u dobi od 59 i 63 godina, koje se sumnjiče za kazneno djelo iz domene gospodarskog kriminaliteta – opisano u članku. 249. st.1. KZ-a Prouzročenje stečaja.


Sumnja se da su 59-godišnjakinja u svojstvu odgovorne osobe i osnivača trgovačkog društva sa sjedištem na zadarskom području te 63-godišnjak, u svojstvu osobe koja je stvarno vodila poslovanje društva, u razdoblju od studenog 2021. do listopada 2022.godine u vrijeme kada je račun društva bio u blokadi prikrili dio pokretne imovine trgovačkog društva čime su umanjili stečajnu masu za iznos od najmanje 7 tisuća eura te na taj način oštetili vjerovnike kao i Ministarstvo financija po osnovi neplaćenih poreznih davanja.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv oboje osumnjičenih se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje u kazneno djelo Prouzročenje stečaja.