Slučaj Daruvarac

Jesu li lažno svjedočili u slučaju Daruvarac? Gledali su kako je tuče, sad je otvorena istraga

P. N.

snimio Dino Stanin / PIXSELL

snimio Dino Stanin / PIXSELL

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru, naime, naložilo je provođenje izvida, kako bi se utvrdilo hoće li protiv prisutnih u vrijeme dok je Daruvarac tukao osamnaestogodišnju djevojku biti pokrenuti postupci, ali tad je utvrđeno da kaznenog djela nema.Osobe koje su bile prisutne u kafiću kad je Darko Kovačević Daruvarac zvjerski premlatio djevojku, nakon čega su šokantne video snimke bile objavljene i u javnosti, također bi mogle doći pod udar pravosuđa.


Općinsko državno odvjetništvo u Zadru, naime, naložilo je provođenje izvida, kako bi se utvrdilo hoće li protiv prisutnih u vrijeme dok je Daruvarac tukao osamnaestogodišnju djevojku biti pokrenuti postupci, ali tad je utvrđeno da kaznenog djela nema.


Međutim, u tijeku postupka protiv Daruvarca iznesena su saznanja koja navedena lažno svjedočenje 36-godišnje hrvatske državljanke i 37-godišnjeg hrvatskog državljanina. Njih bi se moglo teretiti za davanje lažnog iskaza. Tako smatra Državno odvjetništvo, koje je protiv dvojca pokrenulo istragu.