Jedna osoba poginula, a jedna ozlijeđena u prometnoj nesreći na A3

Hina

Foto Marko Prpić / Pixsell

Foto Marko Prpić / PixsellSISAK U prometnoj nesreći na autocesti A3 na kutinskom području kod mjesta Repušnica, u nedjelju ujutro poginula je jedna osoba, bosansko-hercegovački državljanin, dok je jedna osoba lakše ozlijeđena, izvijestila je sisačko-moslavačka policija nakon višesatnog očevida.


 Nesreće se dogodila oko 1 sat iza ponoći kada je 35-godišnji bosanskohercegovački državljanin, upravljajući vozilom slovenskih registracija prema Zagrebu, kod mjesta Repušnica, nedržeći potreban razmak, udario u stražnji dio teretnog automobila.


 Od siline udarca vozilo slovenskih registracija se odbilo i bočno zaustavilo u desnoj prometnoj traci, dok je vozač teretnog automobila bez zaustavljanja nastavio vožnju.
 U zaustavljeno vozilo slovenskih registracija potom je udarilo vozilo njemačkih registracija, kojeg je vozio 54-godišnji njemački državljanin. Od siline udarca automobil slovenskih registracija odbačen je u lijevu prometnu traku dok se vozilo njemačkih registracija odbilo i udarilo u središnju metalnu ogradu.


 Na mjestu nesreće poginuo je 35-godišnji bosanskohercegovački vozač, dok je putnica iz vozila njemačkih registracija lakše ozljeđena, priopćeno je iz Policijske uprave sisačko-moslavačke.


  Policija će nadležnom državnom odvjetništvu proslijediti izvješće o prometnoj nesreći.