Razbijen lanac krijumčara droge

U kontejneru s bananama otkriveno 70 kilograma kokaina, tvrtka je u suvlasništvu osnivačice Mosta u Metkoviću

Hina, P. N.

Foto Pixabay

Foto PixabayZAGREB – Nešto više od 70 kilograma kokaina policija je u nedjelju zaplijenila na području Opuzena, doznaje Hina iz izvora bliskih istrazi.


Riječ je o zajedničkoj akciji policije i Uskoka koji se još nisu oglasili o zaplijeni droge.


Slobodna Dalmacija poslijepodne je objavila da je oko stotinu kilograma kokaina pronađeno u kontejneru banana koji je završio u skladištu jedne tvrtke što se, među ostalim, bavi uvozom banana iz Južne Amerike.
Navodno je riječ o nastavku akcije u kojoj se zbog krijumčarenja više od 146 kilograma kokaina preko luke u Pločama krajem siječnja pod istragom našlo troje hrvatskih i jedan talijanski državljanin, a potom početkom veljače i lučki carinik koji je također bio dio krijumčarskog lanca.


U nedjelju su, kako se doznaje, uhićene još tri osobe, a policija je pretražila više domova i poslovnih prostora.


Kako javlja Dubrovački dnevnik tvrtka o kojoj je riječ je “Frigo Bonsai” koju su danas opkolili policajci zbog kriminalističke obrade ove akcije.


Frigo Bonsai je tvrtka za uvoz, izvoz, otkup i promet voćem i povrćem. Osim na domaćem tržištu, posluju na europskim tržištima i tržištima Južne Amerike. U sudskom registru stoji kako je riječ o firmi koja je u vlasništvu obitelji Ujdur, a suvlasnica je bivša gradonačelnica Metkovića, osnivačica Mosta, Katarina Ujdur.


Slobodna Dalmacija ovaj slučaj povezuju s uhićenjima koncem siječnja u Metkoviću. Navodno su dileri drogu iz Luke Ploče morali negdje smjestiti pa je tako kontejner s bananama završio u skladištu firme prije negoli je iz njega uzet kokain.


Frigo Bonsai je tvrtka za uvoz, izvoz, otkup i promet voćem i povrćem. Osim na domaćem tržištu, posluju na europskim tržištima i tržištima Južne Amerike.