Ante Božić

Javio se otac splitskog bjegunca: “Ivan je danas zagorčao život svima, posebno žrtvi”

Portal Novi list

Ivan Božić / Foto PU splitsko-dalmatinska

Ivan Božić / Foto PU splitsko-dalmatinska

Moj sin će odgovarati za svoje nedjelo, a mladom čoviku što brži oporavak, poručuje Ante Božić.Otac Ivana Božića, 29-godišnjaka za kojim je pokrenuta nezapamćena policijska potraga po Splitu, jer je Golfom pregazio 20-godišnjeg prometnog policajca, obratio se javnosti objavom na Facebooku.


Podsjetimo, mladi policajac je pokušao zaustaviti Ivana Božića kad je vidio da vrluda po cesti, ali on ga je srušio golfom u punoj brzini.


Policajac je bio životno ugrožen, no srećom, sad je stabilnom. Za njegovim napadaćem cijelog dana traje velika potraga u koju su uključeni svi rodovi policije.
Pregledavaju svako vozilo na prometnicama u Splitu i okolici. Nastale su velike gužve, ali bjegunac, kojeg se traži radi pokušaja ubojstva, još nije pronađen.


Njegov otac, Ante Božić, sad se odlučio obratiti javnosti. Njegovu izjavu prenosimo ispod:


“Nije bilo lako čuti tu vijest”


“Dragi prijatelji,


i onda kad dođeš pred zid moraš podignuti glavu, pogledati istini u oči jer tko sam ja da bi me mimoišla tuga i problemi… Da, Ivan Božić je moj sin. Moj sin koji je zagorča život mladom policajcu pa svima drugima odreda, počevši od samoga sebe.


Nije lako bilo čuti tu vijest, ali mi je svanulo kad sam razgovarao sa ocem mladoga policajca, a inače se i osobno poznajemo. Moj zemljak Dželalija iz Nevesta. Mladi policajac nije životno ugrožen, pri svijesti je i komunicira.


Moj sin će odgovarati za svoje NEdjelo, iako su neke informacije kao da nije to namjerno učinio, ali eto sudstvu i pravdi neka vode postupak. Mladom čoviku šta brži opravak.


Rođen je s dijagnozom ADHD


Ivan je rođen sa dijagnozom ADHD, poremećaj hiperaktivnosti. Bilo je problema ali NIKADA agresivnosti, ponavljam NIKADA.


Zašto sam se odlučija na ovaj post, pa zbog svekolike potpore koji ste mi mnogi dali, koji me zovete, koji mi šaljete poruku potpore… Hvala dragome Bogu što se nije dogodilo ono najgore.Ja sam kroz cili život bija borac i kada su me tukle bure i oluje, ali borac koji je punija duplerice novina za dobra djela. Moram i sada ostati priseban i jak.


Moj Ivan sada puni crnu kroniku, valjda tako mora biti.


Moje ostalo troje dice su do dana današnjeg anđeli bez iti jedne mrlje u životu.


Ivan je danas zagorča život svima, a posebno žrtvi, njegovim roditeljima i mojoj obitelji”, napisao je Ante Božić.