Umag

Iznuđivač pokušao pobjeći u trenutku uhićenja. U pomoć mu priskočila žena koja je ozlijedila policajca

Šarlota Brnčić

Foto Igor Kralj/PIXSELL

Foto Igor Kralj/PIXSELL

U trenutku kada je 38-godišnjaku priopćeno da je uhićen, pokušao je pobjeći te je prijetio policajcima. Tada mu je u pomoć priskočila 35-godišnjakinja koja je vikala na policijske službenike pokušavajući ih spriječiti u postupanju te je u jednom trenutku i ozlijedila policijskog službenikaUmaška je policija dovršila krim-obradu nad 38-godišnjakom te je utvrdila sumnju da je počinio kaznena djela iznuda i prijetnja, dok se 35-godišnjakinju tereti da je počinila kazneno djelo prisila prema službenoj osobi.


Nakon zaprimljene prijave, policijski službenici su 21. rujna u stanu u naselju Vergal u Novigradu uhitili 38-godišnjaka zbog sumnje da je iznuđivao 74-godišnjaka, kojem je u više navrata telefonski uputio ozbiljne prijetnje radi naplate nepostojećeg duga.


U trenutku kada je 38-godišnjaku priopćeno da je uhićen, pokušao je pobjeći te je prijetio policajcima. Tada mu je u pomoć priskočila 35-godišnjakinja koja je vikala na policijske službenike pokušavajući ih spriječiti u postupanju te je u jednom trenutku i ozlijedila policijskog službenika.
Žena je uhićena te se protiv nje podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela prisila prema službenoj osobi u redovnom postupku.


Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 38-godišnji muškarac počinio još jedno kazneno djelo iznude i prijetnje na štetu 42-godišnjakinje na području PU osječko-baranjske te je po dovršetku istraživanja priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.