Kaznena prijava

Izazvao dva požara na kontejnerima u Zadru te oštetio kamere i rampu bolnice

Šarlota Brnčić

Foto Zvonko Kucelin / Arhiva

Foto Zvonko Kucelin / Arhiva

U požaru su izgorjela dva kontejnera, dok je treći djelomično nagorio kao i obližnja razvodna kutija za telekomunikaciju. Materijalna šteta pričinjena trgovačkim društvima biti će naknadno utvrđenaU zadarskoj Prvoj policijskoj postaji dovršena je krim-obrada nad 25-godišnjakom kojeg se sumnjiči za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te za dva kaznena djela oštećenje tuđe stvari.


Naime, 25-godišnjaka se sumnjiči da je 18. siječnja u noćnim satima na Zrinskofrankopanskoj ulici u Zadru namjerno izazvao požar na kontejneru za smeće, koji se proširio na ostala dva kontejnera. U požaru su izgorjela dva kontejnera, dok je treći djelomično nagorio kao i obližnja razvodna kutija za telekomunikaciju. Materijalna šteta pričinjena trgovačkim društvima biti će naknadno utvrđena.


Nadalje, sumnjiči ga se da je iste noći u ulici Ljudevita Posavskog u Zadru, namjerno oštetio dvije nadzorne kamere i rampu na ulazu u garažu objekta Opće bolnice Zadar, čime je pričinio materijalnu štetu od preko 50 tisuća kuna.
Također, i da je 3. prosinca 2019. godine u Glagoljaškoj ulici u Zadru, provalio u građevinski kontejner u vlasništvu trgovačkog društva, a potom namjerno na kontejneru izazvao požar, kojom prilikom je izgorjela veća količina raznog građevinskog alata, vrijednosti oko 100 tisuća kuna.


Nakon dovršenog krim istraživanja, 25-godišnjak je uz kaznene prijave predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.