Pljačka u Krešimirovoj ulici

Iza razbojničkog prepada na zlatarnu stoje dvojica beskućnika s kriminalnim dosjeom; određen im je jednomjesečni pritvor

Šarlota Brnčić

Privođenje Alena Kopfa i Darija Ivankovića / Foto Vedran KARUZA

Privođenje Alena Kopfa i Darija Ivankovića / Foto Vedran KARUZA

Sumnjiče se da su u srijedu poslijepodne, sa zaštitnim maskama na licu i sunčanim naočalama, upali u zlatarnu gdje su odmah nasrnuli na vlasnikaIza razbojničkog prepada na zlatarnu u Krešimirovoj ulici stoje stari znanci policije i pravosuđa, trenutno riječki beskućnici, 49-godišnji Alen Kopf i 40-godišnji Dario Ivanković.


Foto galerija: Privođenje osumnjičenih za pljačku zlatarne Foto: Vedran Karuza


Radi se o višestruko osuđivanim osobama i to za niz kaznenih djela. Kopf je tako i odslužio dugogodišnju zatvorsku kaznu zbog  ubojstva na mah, a u svojoj “karijeri” već je osuđivan zbog razbojništava i krađa. Ivanković također zbog razbojništava i krađa, kao i nanošenja tjelesne ozljede i nasilja u obitelji.


S obzirom da imaju dugogodišnju kriminalnu karijeru, a i zbog prirode najnovijeg kaznenog djela, danas popodne im je pod sumnjom u razbojništvo određen jednomjesečni istražni zatvor, pa su iznova završili u Via Romi.
Sumnjiče se da su u srijedu poslijepodne, sa zaštitnim maskama na licu i sunčanim naočalama, upali u zlatarnu gdje su odmah nasrnuli na vlasnika.


Kako neslužbeno saznajemo, udarali su ga rukama po tijelu i prijetili da će ga ubiti. Vlasnik je pokušao pobjeći prema stražnjoj prostoriji, no sustigli su ga i bacili na pod. Nastavili su ga udarati i prijeteći mu nožem, uzeli novac iz novčanika.


Agonija tu nije završila jer su mu, kako nam navode neslužbeni izvori, resicama za zavjese vezali ruke i noge i cijelo vrijeme vikali da će ga ubiti. Na koncu su tražili da im pokaže i gdje je sef.


Uzeli su zlatnog i srebrnog nakita, a plijen s kojim su potom pobjegli procijenjen je na oko 120.000 kuna. Srećom, vlasnika nisu teže ozlijedili.