Pritvoren do daljnjeg

Iza dojave o bombi u zagrebačkoj zračnoj luci stoji muškarac iz Vrbovskog. Pretražili cijelu luku – eksploziv nisu našli

Šarlota Brnčić

Foto Emica Elvedji PIXSELL

Foto Emica Elvedji PIXSELL

Kazneno prijavljen zbog lažne uzbune i ispitan u riječkom ODO-u.Uhvatila ga je zagrebačka policija, ali se na koncu ispostavilo da je muškarac koji je zbog dojave o bombi u zagrebačkoj zračnoj luci Dr. Franjo Tuđman na noge podigao cijelu mašineriju, iz Primorsko-goranske županije.


U pitanju je 35-godišnjak iz Vrbovskog, inače rodom Ogulinac, a kojeg je, kao što smo jučer izvijestili, zagrebačka policija kazneno prijavila zbog lažne uzbune.


Iz PU zagrebačke o slučaju su priopćili kako se sumnja da je 22. studenoga oko 17 sati s unaprijed stvorenom namjerom da inicira hitno djelovanje državnih službi putem telefona kontaktirao dežurnu službu zračne luke na području Velike Gorice, navodeći da je u istoj najvjerojatnije postavljena eksplozivna naprava. Na taj način je hitno primorao policijske službenike na postupanje i detaljan pregled prostora kojom prilikom eksploziv nije pronađen.
Prijava protiv 35-godišnjaka je potom proslijeđena riječkom Općinskom državnom odvjetništvu gdje je osumnjičeni ispitan, a nakon što je državno odvjetništvo dežurnom sucu riječkog Županijskog suda podnijelo prijedlog da mu se odredi istražni zatvor, doveden je i na sud.


Istražni sudac prihvatio je predloženo i odredio mu istražni zatvor i to zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.


Kako neslužbeno saznajemo, osumnjičeni muškarac teško je primio odluku da mora ostati u riječkom zatvoru, no određeno vrijeme iza rešetaka vjerojatno će ga primorati da dobro razmisli o tome što je učinio.