Računalna prijevara

Iz taksija ukrao novčanik pa krenuo po gradu “peglati” kartice u trgovinama, ali i bankomatima

Šarlota Brnčić

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Tijekom krim istraživanja od 20-godišnjaka oduzete su ukradene bankovne kartice te vraćene vlasniku.Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 20-godišnjak s područja općine Domašinec, počinio kaznena djela krađe i računalne prijevare.


Naime, sumnja se da je u ponedjeljak, 20. lipnja, između 14 i 22 sata, na nepoznatoj lokaciji iz taxi vozila ukrao novčanik u kojem su se nalazili osobni dokumenti i bankovne kartice, dok se uz jednu od kartica nalazio i pripadajući PIN broj.


Osumnjičeni je potom pomoću ukradenih bankovnih kartica plaćao raznu robu u trgovinama na području Čakovca, dok je pomoću jedne kartice i pripadajućeg PIN-a podigao novac na nekoliko bankomata. Opisanim kaznenim djelom osumnjičeni je 73-godišnjaka oštetio za nekoliko tisuća kuna.
Policijski službenici Policijske postaje Čakovec tijekom kriminalističkog istraživanja od 20-godišnjaka oduzeli su ukradene bankovne kartice te ih vratili vlasniku.


Protiv 20-godišnjaka podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.