PU ličko - senjska

Iz skladišta kod Senja ukradena 4 kilometra bakrenog kabela

Marin SmolčićKako javlja Policijska uprava ličko-senjska, noću 28./29. studenog 2020. godine u mjestu Crni Vrh kod Senja nepoznati lopov provalio je u kontejner iz kojeg je ukrao 4000 metara bakrenog kabla, kutiju sa spojnicom za kabel i kutiju sa završnicom za kabel. Budući je riječ o vrlo teškom plijenu iskoristio je obližnji radni stroj koji se nalazio na radilištu da bi ukradeni kabel dovezao do svojeg vozila i potom se odvezao s plijenom. Na ovaj je način oštećena pravna osoba sa sjedištem u mjestu Blato. Ukradeni kabel vjerojatno je trebao biti instaliran u projekt vjetro-elektrana.


Na sreću je sve više otkrivenih kaznenih djela s područja Policijske postaje Otočac. Sada su ondje dovršili kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom iz Doljana zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krađe. Njega se sumnjiči se da je u vremenu od 15. do 20. listopada 2020. godine u šumskom predjelu Doljani kod Otočca posjekao i ukrao 73 stabla bukve i javora u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Vrhovinama.


Protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljeno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.
Opet se tek naknadno otkrivaju provale i krađe u osamljenim kućama diljem Like. Tako je u vremenu od 17. kolovoza 2019. godine do 27. lipnja 2020. godine u Štikadi, nepoznati počinitelj provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 68-godišnjakinje iz Zagreba. Prema sadašnjim saznanjima ukrao je dvije motorne pile, a iz dvorišnog objekta dimovodnu cijev i reflektor.


U vremenu od 23. do 29. studenog 2020. godine s livade u Gospiću, nepoznati počinitelj je ukrao traktorske grablje u vlasništvu 57-godišnjaka iz Gospića.


Više je sofisticiran bio lopov koji je u utorak, 10. studenog 2020. godine u Mogoriću pored Gospića iz obiteljske kuće u vlasništvu 66-godišnjakinje iz Kastva ukrao nakit i ručne satove.


Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.