Drama u riječkoj bolnici

Iz KBC-a Rijeka pobjegao migrant zaražen koronom, policija i dalje za njim traga

Šarlota Brnčić

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Na Klinici za infektivne bolesti KBC-a Rijeka provedena je indicirana obrada te je utvrđeno kako je pacijent Covid pozitivan, ali bez simptoma i zdravstvenih poteškoćaDanas nešto iza 13 sati svi koji su se zatekli u krugu KBC-a Rijeka, pa i sami djelatnici bolnice koji su išli iz zgrade u zgradu pitali su se što to policijski djelatnici rade po parku u krugu bolnice i zašto pretražuju to područje.


Tome je svjedočila i potpisnica ovih redaka koja je vidjela da policijski djelatnici sa rukavicama i maskama pretražuju grmlje i ostale zelene površine.


Zatražili smo službeno očitovanje iz Policijske uprave primorsko-goranske iz koje su nam potvrdili da su djelatnici na terenu, da je u tijeku potraga i da se obavlja pretraga cijeloga kruga bolnice.
Na upit za kime se traga službeno nam je priopćeno da je poziv policiji stigao od samog KBC-a Rijeka, da se radi o pomoći u pronalaženju odbjeglog pacijenta.


Iz KBC-a Rijeka potvrđeno je da je pacijent doveden u bolnicu u pratnji policije, kao dio grupe stranih državljana.


“Na Klinici za infektivne bolesti KBC-a Rijeka provedena je indicirana obrada te je utvrđeno kako je pacijent Covid pozitivan, ali bez simptoma i zdravstvenih poteškoća.


Pacijent koji je samovoljno napustio ustanovu pod trajnim je policijskim postupanjem”, priopćeno je iz KBC-a Rijeka.


Na području Primorsko-goranske županije u ponedjeljak je otkriveno troje novozaraženih koronavirusom, od kojih su dvojica migranti, javio je ranije danas Stožer civilne zaštite PGŽ.