Nevjerojatan slučaj

Istražujući krađe tijekom pretresa pronašli 27-godišnjakinju u Matuljima za kojom su raspisane tri tjeralice

Šarlota Brnčić

Foto Marko Prpic/PIXSELL

Foto Marko Prpic/PIXSELL

Zbog sumnje u počinjenje tri krađe maloljetnik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu, dok je protiv drugoga podnesen optužni prijedlog radi počinjenog prekršaja iz domene Zakona o suzbijanju zlouporabe drogeOpatijska policija dovršila je krim istraživanje nad maloljetnikom zbog sumnje u kaznena djela iz domene imovinskog kriminaliteta.


Sumnjiči se da je tijekom mjeseca listopada i studenoga prošle godine na području Matulja i Opatije počinio tri krađe na štetu triju hrvatskih državljanki. Naime, istima je otuđio novčanike s novcem, osobnim dokumentima i bankovnim karticama, zatim mobitel, kao i druge predmete, materijalno ih oštetivši za najmanje 2.500 kuna.


Tijekom istraživanja u suradnji sa službenicima Prve policijske postaje Rijeka provedena je pretraga doma, vozila i drugih prostorija na području Kastva, Matulja i Opatije gdje je dio otuđenih predmeta pronađen te su vraćeni vlasnicama.
Pretragom je pronađeno i oko 36 grama droge marihuana koju je neovlašteno posjedovao drugi maloljetnik i ostali predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela.


Prilikom pretrage je na matuljskoj adresi zatečena i 27-godišnjakinja za kojom su bile raspisane tri potrage.


Zbog sumnje u počinjenje tri krađe maloljetnik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu, dok je protiv drugoga podnesen optužni prijedlog radi počinjenog prekršaja iz domene Zakona o suzbijanju zlouporabe droge.