Sukob ispred lokala

Ispred lokala ispalio hice u smjeru četvorice muškaraca te im zaprijetio ubojstvom

Šarlota Brnčić

Reuters

Reuters

Policija je na mjestu događaja obavila očevid te je nakon par sati pronašla i uhitila 26-godišnjaka nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje. Od četvorice oštećenih mladića zaprimljene su kaznene prijave zbog prijetnjiRazriješen je nemio slučaj koji se za vikend dogodio ispred lokala u Daruvaru gdje je, nakon verbalnog sukoba sa četvoricom mladića, 26-godišnjak pucao u njihovom smjeru iz pištolja i prijetio im ubojstvom.


Kako je priopćeno iz PU bjelovarsko-bilogorske, oko  23.40 sati, ispred ugostiteljskog objekta u Ulici Stjepana Radića u Daruvaru, nakon verbalnog sukoba između četvorice mladića starih 21, 23, 26 i 31-nu godinu  s jedne strane i 26-godišnjaka s druge strane, 26-godišnjak  je sjeo u svoj automobil. Izašao je s parkirnog mjesta, otvorio vjetrobransko staklo na vratima vozača te iz pištolja ispucao dva streljiva u smjeru četvorice gore koji su se u tom trenutku nalazili iza vozila. Prije nego što se odvezao s mjesta događaja, u kojem nije bilo ozlijeđenih osoba, zaprijetio im je ubojstvom.


Policija je na mjestu događaja obavila očevid te je nakon par sati pronašla i uhitila 26-godišnjaka nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje. Od četvorice oštećenih mladića zaprimljene su kaznene prijave zbog prijetnji.
Temeljem sudskog naloga obavljena je pretraga automobila i obiteljske kuće osumnjičenog  26-godišnjaka. Prilikom pretrage  je pronađena puška s užlijebljenom cijevi sa više desetaka pripadajućeg streljiva, te pištolj sa više desetaka pripadajućeg streljiva, a što sve  isti posjeduje temeljem oružnog lista.


Pored toga pronađeno je i dva komada streljiva koje je imao u posjedu bez odobrenja nadležnog tijela te zbog toga protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Sve pronađeno je privremeno oduzeto uz potvrdu.


Uhićeni 26-godišnjak je na koncu osumnjičen za četiri kaznena djela prijetnje i za kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, pa je uz kaznene prijave, predan pritvorskom nadzorniku PU bjelovarsko-bilogorske.