COVID - 19 kazneno djelo

Isporučio samo dio dogovorenih zaštitnih maski pa “zaradio” stotine tisuća kuna

Šarlota Brnčić

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Nije ustrojio i vodio poslovne knjige pa otežao preglednost poslovanja i materijalne imovine.Djelatnici PU brodsko-posavske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom, zbog sumnje da je kao vlasnik trgovačkog društva, počinio kaznena djela prijevare u gospodarskom poslovanju i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.


Temeljem naloga Općinskog državnog odvjetništva, policijski službenici su proveli istraživanje te utvrdili da je 36-godišnjak u svojstvu vlasnika trgovačkog društva sklopio ugovor o kupoprodaji zaštitnih maski s 57-godišnjom vlasnicom trgovačkog društva iz Zagreba, prilikom čega je znao da ne raspolaže s dogovorenom količinom.


Vlasnica zagrebačke tvrtke je uplatila dogovoreni iznos od nekoliko stotina tisuća kuna, dok je 36-godišnjak isporučio samo dio dogovorenih maski, čime je oštetio trgovačko društvo za iznos od nekoliko stotina tisuća kuna.
Nadalje, 36-godišnjak nije ustrojio i vodio poslovne knjige koje je po zakonu obvezan voditi, čime je otežao preglednost poslovanja i materijalne imovine.


Protiv njega će policija podnijeti posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.