Obijesna vožnja

Ispitana Njemica koja se natjeravala s policijom po Istarskom ipsilonu

Šarlota Brnčić

Foto Milivoj Mijošek, Glas Istre

Foto Milivoj Mijošek, Glas Istre

Za obijesnu vožnju, dva kaznena djela oštećenje tuđe stvari i za prisilu prema službenoj osobi osumnjičena je 62-godišnja njemačka državljankaZa obijesnu vožnju, dva kaznena djela oštećenje tuđe stvari i za prisilu prema službenoj osobi osumnjičena je 62-godišnja njemačka državljanka.


Ispitana je u Općinskom državnom odvjetništvu u Pazinu, a sumnjiči ju se da je 29. rujna od 22.11 sati do 23.30 sati, na Istarskom ipsilonu, upravljala osobnim vozilom protivno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, potpuno zanemarujući sigurnost drugih sudionika u prometu, znajući da vožnjom u takvom stanju ugrožava njihovu sigurnost.


Osnovano se sumnja da je od ulaznog mjesta Kanfanar do naplatne postaje Umag vozila u suprotnom smjeru i kod naplatne postaje kod Umaga udarila u vozilo ispred sebe, a nakon što joj je policijski službenik izdao naredbu da izađe iz vozila, oglušila se na to i stražnjim dijelom svog vozila udarila u prednji dio službenog policijskog vozila te ga odgurala nekoliko metara.
Potom je vozilom naglo krenula prema policijskom službeniku zbog čega je on ispalio tri hica iz pištolja u smjeru prednjih pneumatika vozila te skočio u stranu radi izbjegavanja naleta vozila.
Postoji osnovana sumnja da se osumnjičena 62-godišnjakinja ponovo vozilom uključila na Istarski Ipsilon, ali u krivi smjer prema Puli vozeći velikom brzinom te u više navrata vozilom skoro udarila u vozila koja su dolazila iz suprotnog smjera, dok su istovremeno policijski službenici službenim policijskim vozilima (upaljeni zvučni i svjetlosni signali) vozili iza nje i u više ju navrata pokušavali preteći no bez uspjeha jer je vozilom skretala iz trake u traku.


U jednom su je trenutku policijski službenici uspjeli prestići te su joj policijskom vozilom prepriječili put no ona se prednjim dijelom vozila zaletjela u policijsko vozilo i pokušala ga izgurati s kolnika, a kada više nije mogla micati vozilo zaključala se u vozilu te je odbijala izaći sve dok policijski službenici nisu razbili staklo na vozilu te je izvukli van.


Osnovano se sumnja da je potom upaljačem i upaljenom cigaretom pokušavala opeći policijskog službenika nakon čega su je policijski službenici uporabom sredstava prisile uspjeli savladati.
Županijski sud u Puli je, na temelju prijedloga Općinskog državnog odvjetništva u Pazinu, odredio okrivljenici istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.