Pod gasom

Intervenirali na malo žešćem narušavanju pa kada su privodili napadače ovi ih žestoko izvrijeđali

Šarlota Brnčić

Ilustracija

Ilustracija

Zatečeni su 23-godišnjak i 26-godišnjak koji su verbalno i fizički napadali 22-godišnjaka i 21-godišnjakaPolicijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s ispostavom Vrpolje su oko 3.10 sati zaprimili dojavu da je došlo do narušavanja javnog reda i mira u Slavonskom Brodu u Ul. Ante Starčevića.


Dolaskom na mjesto dojave zatečeni su 23-godišnjak i 26-godišnjak koji su verbalno i fizički napadali 22-godišnjaka i 21-godišnjaka.


Policijski službenici su izdali naredbe osobama da prestanu sa narušavanjem javnog reda i mira, nakon čega su 23-godišnjak i 26-godišnjak tjelesno napali policijske službenike, kojom prilikom su policijski službenici uporabili sredstva prisile radi odbijanja napada i savladavanja otpora nad navedenim osobama.
Nakon uhićenja i prilikom privođenja, vrijeđali su policijske službenike. Izvršenim alkotestiranjem, kod 26-godišnjaka je očitana koncentracija alkohola u organizmu od 1,67 promila, a kod 23-godišnjaka 1,75 promila.


Policijski službenici protiv počinitelja podnose kaznene prijave zbog počinjenog kaznenog djela Prisila prema službenoj osobi, te optužne prijedloge zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i obavezne prekršajne naloge zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici.