Napad ispred kafića

INCIDENT U KAŠTEL GOMILICI Slovaci napali maloljetnog Nigerijca i Austrijanku te vrijeđali policiju

Hina

NL arhiva

NL arhiva

Maloljetnoj državljanki Austrije je zbog lakših tjelesnih ozljeda pružena liječnička pomoć, dok državljanin Nigerije nije imao vidljivih ozljeda te je odbio ponuđenu liječničku pomoSPLIT Policija je uhitila slovačke državljane koji su u utorak u Kaštelima pijani prvo verbalno, a zatim i fizički napali maloljetnog Nigerijca i Austrijanku te vrijeđali policiju.


Policija je izvijestila da su Slovaci u dobi od 27, 29 i 31 godinu 17. rujna ispred ugostiteljskog objekta u Kaštel Gomilici verbalno i tjelesno napali maloljetnog Nigerijca i Austrijanku.


Prilikom intervencije vrijeđali su i policijske službenike zbog čega su uhićeni i privedeni u službene prostorije gdje je utvrđeno da su pod utjecajem alkohola.
Maloljetnoj državljanki Austrije je zbog lakših tjelesnih ozljeda pružena liječnička pomoć, dok državljanin Nigerije nije imao vidljivih ozljeda te je odbio ponuđenu liječničku pomoć.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja slovački državljani su dovedeni na prekršajni sud, uz optužne prijedloge zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.


Prekršajnom sudu je, uz optužni prijedlog, protiv 31-godišnjeg slovačkog državljanina podnesena i kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nanošenja tjelesne ozljede, na štetu maloljetne državljanke Austrije, kažu u policiji.