ODREĐEN MU JE ZATVOR

Ubojica se na ročištu zahvalio svima!? Dao je naslutiti sumanuti motiv za krvavi zločin

Šarlota Brnčić

Foto: M. LEVAK

Foto: M. LEVAK

Ročište je potrajalo sat vremena, a sudac istrage je zahtjev odvjetništva ocijenio osnovanima te mu odredio istražni zatvor po svim predloženim stavkama.Pod iznimno jakim mjerama osiguranja, do sada možda i neviđenim, u riječkom županijskom sudu održano je istražno ročište osumnjičenom 36-godišnjem Romanu Brnadi.


Već je pri samom dovođenju na sud u njegovoj pratnji bio veći broj interventnih policajaca, a s obzirom na prethodnu incidentnu situaciju pri saslušanju na DORH-u osumnjičenik je bio drugačije vezan i u većoj mjeri sputan.


Istražno ročište održano je u velikoj sudnici te ništa nije prepušteno slučaju pa je tako pored interventnih policajaca u ubojičinoj pratnji bilo i troje pravosudnih poilcajaca, a i na samom sudskom hodniku nalazila su se još trojica pravosudnih policajaca.
U pitanju je bilo rijetko viđeno osiguranje no iako je jutros osumnjičenik bio napet kao struna te djelovao poput tempirane bombe koja će svaki trenutak eksplodirati, sada je bio neuobičajeno miran.


Ročište je potrajalo sat vremena, a sudac istrage je zahtjev odvjetništva ocijenio osnovanima te mu odredio istražni zatvor po svim predloženim stavkama.


Konkretno, zbog opasnosti od bijega, mogućeg utjecaja na svjedoke i dokaze, opasnosti od ponavljanja djela te naročito teških okolnosti za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora.


U trenutku kada je izlazio iz sudnice čuli smo kako se ubojica čak zahvalio svima prisutnima, a zatim je, što inače nije uobičajeno, u riječki zatvor prepraćen i po djelatnicama pravosudne policije, ali i svim interventnim policajcima koji su ga doveli na sud.


Motiv sumanutog čina još uvijek treba razjasniti no prema našim neslužbenim saznanjima čini se da mu je žrtva trenutak prije ubilačkog napada nešto proturječila, a što je bio okidač za agresivno ponašanje.


S obzirom da je iz njegova prethodnog nastupa na televiziji bilo vidljivo kako, kada mu nešto nije po volji, agresivno reagira, lako je moguće da se motiv krije upravo iza onoga što neslužbeno saznajemo.