Slijedili upute GPS-a

Hrvatsku obitelj ‘zaglavljenu’ na Kozari nakon trosatne potrage spasila tamošnja policija

Šarlota Brnčić

Ilustracija / Snimio Marko Gracin

Ilustracija / Snimio Marko Gracin

Bračni par s dvogodišnjim djetetom se izgubio na području Kozare, pri čemu im se i vozilo zaglavilo u blatuBračni par iz Hrvatske, s dvogodišnjim djetetom, koji se izgubio na Kozari, nakon trosatne potrage spasila je policija iz Kozarske Dubice.
Kako prenosi Dnevni Avaz, bračni par se izgubio na području Kozare, pri čemu im se i vozilo zaglavilo u blatu. Srećom, hrvatska obitelj pronađena je živa i zdrava, bez ikakvih ozljeda.


– Policijskoj postaji Kozarska Dubica prijavljeno je da se na području te općine izgubila obitelj iz Hrvatske i to tako što ih je navigacijski sustav u vozilu usmjerio na nepristupačan teren na području Kozare, priopćila je glasnogovornica PU Prijedor Zvezdana Alendarević.


Kazala je i da su policijske ophodnje odmah krenule u potragu za nestalom obitelji, zajedno s lugarima dubičkog Šumskog gazdinstva. Prateći šumske znakove, nakon trosatne potrage, obitelj je locirana u mjestu Maglajci na Kozari. Radilo se o bračnom paru s dvogodišnjim djetetom kojima je i vozilo bilo zaglavljeno. Pronađeni su živi i zdravi nakon čega su transportirani do Kozarske Dubice.
– Policijski službenici su ponovo nesebičnim djelovanjem spasili ljudske živote, pokazujući da su u stalnoj službi naših građana, ali i stranih državljana koji borave na našem području, rekla je Alendarević.