POMORSKA NEZGODA

Hrvat teško ozlijeđen u nasukavanju na otočić Veliki Dužac, ostao nepokretan u gliseru s dvoje djece

Hina

Foto MMPI

Foto MMPI

Spasilačka brodica na mjestu nesreće zatekla je oštećeno plovilo cijelom dužinom nasukano na otočke hridi i troje ozlijeđenih u krmenome dijelu gliseraZAGREB – Teško je ozlijeđen vlasnik glisera koji se u subotu nasukao na hrid kod otočića Veli Dužac blizu Pašmana, a lakše je ozlijeđeno njegovo dvoje malodobne djece koja su s njim bila na gliseru.


Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture priopćilo je u nedjelju kako je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru jučer u 15,30 sati zaprimila dojavu o nasukavanju glisera.


Odmah na mjesto havarije upućen brod Lučke kapetanije s liječnikom budući da je “počinitelj nesreće” hrvatski državljanin A.R. dojavio kako je ozlijeđen i nepokretan.
Na brodici s njim nalazilo se i njegovo dvoje malodobne djece koja su pretrpjela lakše ozljede,


Spasilačka brodica na mjestu nesreće zatekla je oštećeno plovilo cijelom dužinom nasukano na otočke hridi i troje ozlijeđenih u krmenome dijelu glisera.


Teško ozlijeđeni muškarac prebačen je u Opću bolnicu Zadar, dok je dvoje djece predano obitelji u mjesto Dobropoljana na otoku Pašmanu.


Očevid o uzrocima ove pomorske nesreće nastavit će se sukladno zdravstvenom stanju teško ozlijeđenog  vlasnika nasukane brodice dužine 8,5 metara.


Brodica je pretrpjela značajna oštećenja, no na mjestu nesreće nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša, ističu u Ministarstvu.