Monstrum

HOROR U SPLITU Pohotni manijak mamio dječake u stan, drogirao ih i onda ih seksualno napastovao

P. N.

Foto Pixabay

Foto PixabayZbog mogućnosti da ponovi kazneno djelo određen je istražni zatvor nad 36-godišnjakom osumnjičenim za seksualno zlostavljanje trojice dječaka mlađih od 15 godina. U cilju zadovoljavanja svoje pohote maloljetnike je omamljivao marihuanom i hašišem te im prijetio oružjem u svom stanu u Splitu gdje bi ih namamio na prijetvoran način, piše Slobodna Dalmacija.


Nad njim je otvorena istraga zbog četiri kaznena djela na štetu maloljetnika od kojih tri koja spadaju u spolno zlostavljanje te jedno koje spada u zlouporabu opojnih droga. Sve se događalo od 2017. godine do ove kada je uhićen.


Najteže nedjelo za koje je prijavljen je spolni odnošaj bez pristanka koji je počinio nad jednim od dječaka, starim 16 godina, prijeteći mu i plašeći ga oružjem. Prije toga mu je lažno obećavao kako će mu platiti za seksualni odnos.
Nad drugom dvojicom, jednim starim 15 godina i drugim mlađim od te dobi, je počinio bludne radnje  protiv njihove volje. Prije toga im je dao da puše drogu te je stoga 36-godišnjak prijavljen i zbog omogućavanja uživanja opijata. Nad njim provodi istragu Županijsko državno odvjetništvo u Splitu.


Privedeni 36-godišnjak negira spolni čin, priznaje tek bludne radnje. U nastavku istrage slijedi ispitivanje dječaka. Smještaj na Bilicama do daljnjega odredio mu je sudac istrage splitskog suda, piše Slobodna Dalmacija.