Bravo Arsene

Hollywoodska priča: Pas ostavljen gladan pre skloništem u Liču postao je policijski pas. Sad je otkrio bačvu droge

Hina

snimio Denis Lovrović

snimio Denis Lovrović

Rezultate višemjesečnog kriminalističkog istraživanja, čija je završna realizacija bila proteklog vikenda, predstavili su zamjenik načelnika Policijske uprave vukovarsko-srijemske Goran Lovrić i voditelj Službe kriminalističke policije PU vukovarsko-srijemske Krešimir Hunjet.



Sjećate li se Arsena, psa koji je bio ostavljen pothranjen i uznemiren kraj Skloništa za nezbrinute životinje Lič kod Fužina, da bi njegovu ludu ljubav prema loptici policajci jednog dana prepoznali kao potencijal. Da, Arsen je imao potencijal za psa tragača za drogama. U našem listu o Arsenu smo opširno pisali, a tekst možete naći na ovom linku. U međuvremenu Arsen je postao pravi policijski pas, a jučer je svoj potencijal i dokazao. Naslov vijesti s Hrvatske izvještajne agencije kaže: “Vukovarsko-srijemska policija razbila lanac preprodavača droge, pas As pronašao bačvu s drogom.”


U vijesti se navodi da je policija razbila lanac preprodavača droge na širem vukovarskom, vinkovačkom i osječkom području i uhitila četvoricu muškaraca, a u sklopu višemjesečne istrage, podvučeno je, policijski pas As pronašao je zakopanu bačvu s drogom u vrtu kuće. O tome je policija danas izvijestila na konferenciji za novinare. Kriminalističkim istraživanjem nad četiri osobe, pod nazivom “Lonac” pronađene su različite vrste droge – marihuana, amfetamin speed, MDMA kristal, ecstazy te gljiva “Psilocibin”.

Rezultate višemjesečnog kriminalističkog istraživanja, čija je završna realizacija bila proteklog vikenda, predstavili su zamjenik načelnika Policijske uprave vukovarsko-srijemske Goran Lovrić i voditelj Službe kriminalističke policije PU vukovarsko-srijemske Krešimir Hunjet.


Kako su istaknuli, policija je analizom i drugim provedenim kriminalističkim istraživanjima utvrdila da se na području Vukovara i Vinkovaca nalazi organizirana kriminalna skupina preprodavača droge marihuane, amfetamina speeda, ecstazya i MDMA.




Višemjesečno kriminalističko istraživanje pod nazivom „Lonac“ policija je provodila nad četiri osobe. Utvrđeno je kako je 29-godišnjak iz Vukovara stvorio mrežu preprodavača i posrednika u prodaji droge – i to s 51-godišnjakom iz Vinkovaca te 29-godišnjakom i 30-godišnjakom iz Vukovara, koji su drogu dalje preprodavali na širem vukovarskom, vinkovačkom i osječkom području.


Temeljem Naloga Županijskog suda u Vukovaru obavljene su četiri pretrage domova, a pronađeno je oko 1,446 kilograma marihuane, 3,706 kilograma amfetamina – „speed“, oko 643 grama MDMA kristala, 1437 komada droge ecstazy, oko 13,6 grama gljive “psilocibin”, 10 komada sjemenki „Cannabis Indica“, 2,160 kg sitno rezanog duhana, 2600 kuna, 500 eura i digitalna vaga.


Također, postoji sumnja da su i dva osobna automobila kupljena od novca stečenog od preprodaje droge, istaknuli su na konferenciji za novinare predstavnici PU vukovarsko-srijemske.


Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama dvojica 29-godišnjaka, 30-godišnjak i 51-godišnjak predani su pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske. Na konferenciji za medije predstavljen je i službeni pas As, koji je sudjelovao u obavljenim pretragama, a upravo je As zaslužan za pronalazak najvećeg dijela zaplijenjene droge koja je bila zakopana u dvorištu iza obiteljske kuće. Droga je bila uskladištena u posebnu bačvu, koja je potom bila položena u iskopanu rupu u zemlji i prekrivena debelim slojem zemlje.