MRCC Rijeka

Hitnom akcijom, po izrazito gustoj magli, spašena mlada žena u visokoj trudnoći

P. N.

snimio Dino Stanin / PIXSELL

snimio Dino Stanin / PIXSELL

Poziv dežurne liječnice o potrebi organiziranja hitnog medicinskog transporta pacijentice u visokom stupnju trudnoće zaprimljen je u jedan sat iza ponoći.  – Službenici Lučke kapetanije Zadar noćas su po izrazito gustoj magli na moru uspješno i u vrlo kratkom vremenu obavili hitan medicinski transport (MEDICO) pacijentice sa otoka Ugljana u Zadar, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.


Akcija hitnog medicinskog transporta, navodi se u priopćenju za javnost, “poduzeta je u koordinaciji Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka), čiji službenici su noćas, 19. veljače u 01.00h zaprimili poziv dežurne liječnice iz mjesta Preko na otoku Ugljanu, o potrebi organiziranja hitnog medicinskog transporta pacijentice u visokom stupnju trudnoće, M.K. (rođena 1998. godine), državljanke Republike Hrvatske”.


– Obavijest o zahtjevu za MEDICO transport iz MRCC Rijeka proslijeđena je u Lučku kapetaniju Zadar čiji službenici su, unatoč izrazito gustoj magli na moru, u 01.20h isplovili iz Luke Gaženica prema mjestu Preko spasilačkom brodicom, na koju su prethodno organizirali ukrcaj liječničke pratnje. Ukrcaj pacijentice na spasilačku brodicu LK Zadar obavljen je u Preku u 01.45h, nakon čega je pacijentica u liječničkoj pratnji prevezena u Gaženicu, kamo su pristali u 02.10h, kada su u daljnje medicinsko postupanje pacijenticu preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Zadar, čime je ova akcije uspješno okončana, navodi se u priopćenju..