Pričinili štetu od 35.320 kuna

Hineći nesnalaženje po gradu mjesecima potkradali građane. Mlada banda osumnjičena za 32 kaznena djela

Šarlota Brnčić

Snimio SERGEJ DRECHSLER

Snimio SERGEJ DRECHSLER

Nakon što bi žrtvama uzele novčanike obično bi iz njih zadržali novac, a novčanike odbacili dok su u sedam navrata nakon krađe novčanika, na bankomatima podizali novac, a u čemu nisu svaki put uspijevaliDovršeno je kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom, djevojkama starosti 20 i 19 godina te nad jednom maloljetnom osobom zbog sumnje u čak 32 kaznena djela.


Sumnja se da su tijekom srpnja, studenoga i prosinca 2020. godine te tijekom veljače i ožujka ove godine, u različitim kombinacijama, na području Novog Zagreba prilazili žrtvama na ulici, u autobusima te čak i u zgradi, gdje bi svojim tijelima zaklanjali pogled ostalim građanima kako bi jedna od osumnjičenih osoba mogla otuđiti novčanike, mobitele i ostalo.


Tako su čak 25 puta prišli oštećenim osobama te su u 23 navrata uspjeli otuđiti im novčanike ili mobitele, dok su dva puta bili primijećeni od strane građana ili oštećenih osoba, a što ih je navelo da od krađe odustanu dok su tijekom jednog djela čak i prerezali remenje torbice kako bi ju otuđili. Nakon što bi žrtvama uzele novčanike obično bi iz njih zadržali novac, a novčanike odbacili dok su u sedam navrata nakon krađe novčanika, na bankomatima podizali novac, a u čemu nisu svaki put uspijevali.
Tijekom počinjenja djela osumnjičeni su od oštećenih, kako bi skrenuli njihovu pozornost, tražili upute kako doći do određenog mjesta ili bi na drugi okupirali njihovu pažnju kako bi dovršili svoje naume u činjenju kaznenih djela.


Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 35.320 kuna.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja posebno je izvješće dostavljeno Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Velikoj Gorici.