Stjepan Turković

HDZ-ovac sa sinom krao željeznu armaturu s gradilišta, uhvatila ga policija

Portal Novi list

Stjepan Turković / Foto Kristina Štedul Fabac

Stjepan Turković / Foto Kristina Štedul Fabac

Nakon što je dvojac netko prijavio, postupala je i policija.Karlovački HDZ-ovac Stjepan Turković (64) i njegov sin, 31-godišnji Mijo, uhvaćeni su u krađi željezne armature s gradilišta obilaznice Turnja, javlja KA portal.


Nakon što je dvojac netko prijavio, postupala je i policija.


Turković je trenutačno savjetnik ravnatelja Županijske uprave za ceste, a ranije je obnašao niz funkcija u gradu i županiji.


Kako su ga uhvatili
O pokušaju krađe armaturnih šipki s gradilišta u Karlovcu oglasila se PU karlovačka.


“Postupajući po zaprimljenoj dojavi policijski službenici su zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe u pokušaju proveli kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca u dobi od 64 i 31 godinu.


Naime, muškarce su sumnjiči da su u večernjim satima 5. srpnja s gradilišta u Jelašima u Karlovcu pokušali otuđiti armaturne šipke”, navode.


Protiv njih će, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe u pokušaju, nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava, izvijestili su iz policije.


HDZ-ovac: Grubo je reći da sam bio uhićen


Turković je u telefonskom razgovoru za KA portal rekao da ne može ništa govoriti jer je postupak u tijeku. Rekao je i da nije bio uhićen, da je to “gruba i ružna riječ”, no potvrdio je da je policija postupala.


Ovaj HDZ-ovac obnašao je niz stranačkih funkcija, bio je, među ostalim, gradski i županijski vijećnik, direktor gradskog poduzeća Zelenilo te predsjednik NK Karlovca.