Siniša Jenkač

HDZ-ov gradonačelnik, nositelj crnog pojasa, pretukao hrvatskog vojnika, pa pobjegao: “Žao mi je”

Portal Novi list

Siniša Jenkač / Foto Marko Jurinec/PIXSELL

Siniša Jenkač / Foto Marko Jurinec/PIXSELL

Verbalni sukob ispred vikendice u 1 sat u noći završio je fizičkim obračunomVerbalni sukob ispred vikendice u Orehovcu koji se dogodio oko 1 sat u noći sa subote na nedjelju završio je fizičkim obračunom iz kojeg je deblji kraj izvukao 52-godišnji vojnik. Kako javlja Dnevnik.hr, akter sukoba je 45-godišnji HDZ-ov gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.


Nakon tučnjave vojnik je završio u varaždinskoj bolnici, a Jenkač je otišao, pa je policija u prvom priopćenju objavila da za njim traga, pri čemu nisu objavili njegov identitet, već samo godine starosti.


Drugi dan se javio u policiju


Jenkač je tek u nedjelju došao u policijsku postaju Novi Marof.
“Ispitan je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju iz članka 118. stavka 1. Kaznenog zakona u svezi članka 34. Kaznenog zakona.


Po dovršetku kriminalističkog istraživanja policijski službenici Policijske postaje Novi Marof podnijet će posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu”, stoji u službenom policijskom priopćenju.


HDZ-ovac: Žao mi je


Dnevnik.hr pokušao je razgovarati s Jenkačem, ali odgovorio im je porukom.


“Mogu potvrditi da sam u spomenuto vrijeme, na spomenutoj lokaciji sudjelovao u incidentu te ovim putem izražavam žaljenje što sam u navedenom sudjelovao. Budući da je istraga u tijeku, ne smijem komentirati i iznositi detalje.


Voljan sam dati komentar na cjelokupni događaj kada istraga i cjelokupni proces službeno završe. Tada ću komentirati sve okolnosti događaja”, stoji u njegovu odgovoru za Dnevnik.hr


MORH potvrdio da je ozlijeđen pripadnik HV-a


Da je ozlijeđen pripadnik HV-a, potvrdio je i MORH.


“Ovim putem možemo potvrditi kako je u noći tijekom vikenda došlo do sukoba u kojem je ozlijeđena djelatna vojna osoba.


Pripadniku Oružanih snaga Republike Hrvatske pružena je liječnička pomoć u Općoj bolnici Varaždin, gdje su utvrđene lakše tjelesne ozljede te je otpušten kući.


Sve ostale informacije u nadležnosti su Ministarstva unutarnjih poslova, koje provodi nadležno postupanje u predmetnom slučaju”, poručili su iz Ministarstva obrane.


Dnevnik.hr piše da se Jenkač već 20 godina aktivno bavi karateom i nositelj je crnog pojasa 3. DAN. U službenom životopisu pohvalio se i uspjesima na natjecanjima, među ostalim srebrom na prvenstvu Europe.


“U sportu sam i dalje aktivan kao trener u Karate klubu Okinawa Novi Marof, gdje sam posebno posvećen radu s djecom i mladima”, stoji u njegovu životopisu.