"Manje oružja, manje tragedija"

Građani Rijeke, Raba i Vrbovskog predali dva pištolja, četiri ručne bombe, minu i streljivo

Šarlota Brnčić

Ilustracija

Ilustracija

Preuzeli ih službenici Protueksplozijskog odjela koji će ih uništiti po pravilima struke.U proteklih tjedan dana policija je evidentirala predaje oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava građana s područja Rijeke, Raba i Vrbovskog.


Tako su predana dva pištolja, četiri ručne bombe, tromblonska mina i 215 komada streljiva, koje su preuzeli službenici Protueksplozijskog odjela Policijske uprave primorsko-goranske te će se zbrinuti i uništiti prema pravilima struke.


Iz policije podsjećaju da je akcijom “Manje oružja, manje tragedija” omogućena dragovoljna predaja oružja i drugih minsko-eksplozivnih sredstava bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave oružje i druga minsko-eksplozivna sredstva nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.
Ovom kampanjom želi se apelirati na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.


Mole se građani da takva sredstva ne odlažu i ne ostavljaju na odlagalištima otpada ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi jer time ugrožavaju živote drugih ljudi.


Detaljne informacije o predaji oružja te provedbi Akcije mogu se dobiti pozivom na besplatni broj telefona 0800 8892.