Intervenirala policija

Gotovo sat i pol bio zatvoren promet u opatijskoj ulici i to zbog nepropisnog parkiranja dva teretna i radnog vozila

Šarlota Brnčić

Ilustracija

Ilustracija

Vlasnik tvrtke nije dao na uvid dozvolu grada Opatije za djelomično, niti postupno zatvaranje kolnika uliceOpatijska policija je u utorak, a postupajući po zaprimljenoj dojavi o zatvaranju prometa u ulici na području Opatije, utvrdila da je u ulici od 9.50 do 11.10 sati bio zatvoren sav promet zbog nepropisnog parkiranja dva teretna i jednog radnog vozila.


Pregledom ulice utvrđeno da dio ceste na kojem se izvode radovi nije vidljivo obilježen postavljanjem odgovarajućih prometnih znakova niti branika.


Također je utvrđeno da 46-godišnji vlasnik tvrtke sa sjedištem u Međimurskoj županiji posjeduje dokumentaciju za izvođenje radova, ali nije dao na uvid dozvolu grada Opatije za djelomično, niti postupno zatvaranje kolnika ulice.
Nakon obavljenog nadzora sudionicima je izdana naredba da uklone vozila sa kolnika poradi neometanog odvijanja prometa što su i učinili.


Materijalna šteta cijeni se na oko 3.500 eura.


Zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prekršajno su sankcionirana dvojica hrvatskih državljana u dobi od 45 i 46 godina i 30-godišnji albanski državljanin.


Također su prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama prekršajno sankcionirani 46-godišnji hrvatski državljanin kao odgovorna osoba tvrtke te navedena tvrtka kao pravna osoba.


Uvidom u dokumentaciju teretnih vozila, kao i tehnički pregled na cesti, kod dvojice hrvatskih državljana u dobi od 40 i 46 godina utvrđeni su prekršaji iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu.