Oštetio četiri zaposlenice

GOSPODARSKI KRIMINAL U CRESU Kazneno prijavljen jer nije isplatio plaće i nije podnio zahtjev za stečaj

P. N.

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Sumnjiči se da je kao odgovorna osoba tvrtke s područja Cresa, tijekom 2018. godine oštetio četiri hrvatske državljanke-djelatnice navedene tvrtke, ne isplativši im dospjele plaće za nekoliko mjeseci

Policijski službenici Službe za gospodarski kriminalitet Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kaznena djela iz domene gospodarskog kriminaliteta. Sumnjiči se da je kao odgovorna osoba tvrtke s područja Cresa, tijekom 2018. godine oštetio četiri hrvatske državljanke – djelatnice navedene tvrtke, ne isplativši im dospjele plaće za nekoliko mjeseci za poslove koji su ugovoreni i koje su oštećene obavile. Sveukupni ih je oštetio za oko 28.700 kuna, piše u priopćenju PU primorsko-goranske.

Također se sumnjiči da kao odgovorna osoba spomenute tvrtke nije podnio zahtjev za stečajni postupak te tvrtke nadležnom trgovačkom sudu,  čiji su poslovni računi u određenom vremenskom razdoblju bili u neprekidnoj blokadi.


Zbog sumnje da je počinio četiri kaznena djela neisplate plaće te kazneno djelo povrede dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje, policija je protiv osumnjičenog 30-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu. Za kaznena djela neisplate plaće prijavljena je i tvrtka sa sjedištem u Cresu.