Kaznena prijava

Godinu dana u Rijeci nedozvoljeno prodavao duhan i gorivo

Šarlota Brnčić

Foto Borna Filic/PIXSELL

Foto Borna Filic/PIXSELL

Policija ga sumnjiči da je od početka prosinca prošle do kraja studenoga ove godine na području Rijeke nedozvoljeno trgovao duhanskim proizvodima i gorivomPolicijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta PU primorsko-goranske proveli su krim istraživanje nad 48-godišnjakom zbog sumnje u nedozvoljenu trgovinu.


Policija ga sumnjiči da je od početka prosinca prošle do kraja studenoga ove godine na području Rijeke nedozvoljeno trgovao duhanskim proizvodima i gorivom.


Naime, u najmanje pet navrata prodao je duhanske proizvode bez nadzornih markica nadležnog ministarstva po cijeni nižoj od tržišne.
Također, u istom razdoblju i na istom mjestu je u najmanje 23 navrata neovlašteno prodao naftne derivate, odnosno gorivo za motorna vozila. Gorivo je naplaćivao po nižoj cijeni te ga osobno utočio u spremnike vozila vozača koji su se dovezli do njega.


Po završetku istraživanja osumnjičeni 48-godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.


Kriminalističko istraživanje provedeno je u suradnji s carinskim službenicima Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Rijeka, koji su u odnosu na 48-godišnjeg hrvatskog državljanina poduzeli mjere iz svoje nadležnosti.