Uhvaćeni na granici

Godinu dana maltretirao Riječanku pokušavajući s njom ostvariti neželjeni kontakt. Na koncu joj i zaprijetio

Šarlota Brnčić

Drugi slučaj prijetnji i nametljivog ponašanja zbio se u Čabru i to prema 85-godišnjakinji.Podnošenjem kaznenih prijava i privođenjem u pritvorsku jedinicu rezultirala su kriminalistička istraživanja nad 22-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine i 57-godišnjim hrvatskim državljaninom, a koje su proveli djelatnici riječke Prve policijske postaje Rijeka te Policijske postaje Čabar.


Policija 22-godišnjaka sumnjiči da je u proteklih godinu dana učestalo slao različite poruke 35-godišnjakinji pokušavajući ostvariti neželjeni kontakt. Pored toga joj je 20. studenoga ove godine uputio ozbiljne prijetnje, ali i oštetio dio stambene jedinice, nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru. Policijski službenici su ga 23. studenoga zatekli na graničnom prijelazu Rupa te sukladno raspisanoj potrazi priveli na kriminalističko istraživanje. Po završetku istog je osim za kazneno djelo prijetnje, prijavljen i za kaznena djela nametljivo ponašanje, kao i oštećenje tuđe stvari.


Čabarska policija je po zaprimljenoj kaznenoj prijavi utvrdila kako je 57-godišnjak, u razdoblju od svibnja do kolovoza ove godine, također počinio kaznena djela prijetnje i nametljivo ponašanje, a na štetu 85-godišnje hrvatske državljanke. Jučer ga je policija zaustavila na graničnom prijelazu Prezid-Babno polje te sukladno raspisanoj potrazi također privela na kriminalističko istraživanje.
Obojica osumnjičenika su dovršetkom istraživanja uz kaznene prijave mjerodavnom državnom odvjetništvu smješteni u policijski pritvor.