NASILJE U OBITELJI

Godinama zlostavljao teško pokretnu majku, a na kraju je pokušao i ubiti

Šarlota Brnčić

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Otvorena je istraga stravičnog slučaja nasilja u obiteljskoj kući na području Novske gdje je 58-godišnjak godinama zlostavljao svoju majku, da bi ju na koncu prije par dana pokušao usmrtiti. Kako je poslijepodne priopćilo sisačko Županijsko državno odvjetništvo, protiv sina je pokrenuta istraga zbog pokušaja teškog ubojstva.
Navode kako se osnovano sumnja da je okrivljeni 58-godišnjak, u obiteljskoj kući na području Novske, pod utjecajem alkohola, postupajući u namjeri da usmrti svoju teško pokretnu majku s kojom živi u zajedničkom kućanstvu, prvo majku verbalno i fizički napao, te joj zaprijetio smrću.
Potom da ju je pokušao usmrtiti, no u svojoj nakani nije uspio jer ga je ona odgurnula pa je pao na pod, te se zbog alkoholiziranosti nije uspio dignuti.
Osnovano se sumnja i da je okrivljenik svakodnevno verbalno i fizički zlostavljao svoju 81-godišnju majku kroz prethodnih nekoliko godina. Oštećenica je zadobila tjelesne ozljede (površinske ozljede glave i ruku).
Okrivljenik je ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku nakon čega je sucu istrage nadležnog suda predloženo da se protiv njega odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.   Sudac istrage je prihvatio prijedlog i odredio okrivljeniku istražni zatvor na temelju navedenih zakonskih osnova.