Kaznena prijava

Godinama podizao novac s računa pokojne majke. “Zaradio” čak četvrt milijuna kuna

Šarlota Brnčić

Foto Emica Elvedji/PIXSELL

Foto Emica Elvedji/PIXSELL

S računa pokojne majke za koji je bio opunomoćen, a koja je preminula tijekom siječnja 2011. godine, na bankomatima u Virovitici i Suhopolju, podizao njezinu mjesečnu mirovinu uplaćenu od strane pravne osobe.Temeljem kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja, koju je PU virovitičko-podravskoj podnijela pravna osoba u srijedu, 12. svibnja, djelatnici Službe kriminalističke policije, dovršili su istraživanje nad 62-godišnjakom, zbog sumnje u kazneno djelo prijevare.


Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je kako je 62-godišnjak u vremenskom periodu od 1. veljače 2011. godine do 30. lipnja 2017. godine, počinio prijevaru na štetu pravne osobe, tako što je s računa pokojne majke za koji je bio opunomoćen, a koja je preminula tijekom siječnja 2011. godine, na bankomatima u Virovitici i Suhopolju, podizao njezinu mjesečnu mirovinu uplaćenu od strane pravne osobe.


Na taj način oštetio je pravnu osobu za novčani iznos veći od 249.000 kuna. Slijedi podnošenje posebnog izvješća ODO u Virovitici.