Novčane kazne

GLISIRALI BLIZU OBALE Pomorska policija zatekla 13 stranih državljana u prekršajima

P. N.

Ilustracija / Snimio Sergej DRECHSLER / NL arhiva

Ilustracija / Snimio Sergej DRECHSLER / NL arhiva

U akvatoriju otoka Krka, Malog Lošinja i Raba u prekršaju je  zatečeno 13 stranih državljana  koji su glisirali uz obalu na udaljenosti manjoj od 300 metaraTijekom proteklih nekoliko dana djelatnici posada Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka zabilježili su 13 prekršaja nedozvoljenog glisiranja.


Tako su u akvatoriju otoka Krka, Malog Lošinja i Raba u prekršaju  zatečena plovila kojima je upravljalo osam njemačkih državljana, zatim dva slovenska državljana te po jedan austrijski, češki i talijanski državljanin koji su glisirali uz obalu na udaljenosti manjoj od 300 metara.


Sukladno odredbama Pomorskog zakonika, radi glisiranja unutar zabranjenog pojasa, svim  zatečenim nautičarima u prekršaju izrečene su novčane kazne.
Pored navedenih prekršitelja, na području rapskog akvatorija zatečen je i austrijski državljanin koji je bez potrebnih dozvola za sportski ribolov udicom lovio ribu. Stoga je novčano sankcioniran prema odredbama Zakona o morskom ribarstvu.


Zbog podizanja većeg stupnja opće sigurnosti na moru, službenici pomorske policije nastavit će kontinuirano provoditi nadzor i poduzimati sve potrebne mjere i radnje u cilju sprječavanja eventualnih ugroza i nesreća na moru.