Stravična nesreća

FOTO Trostruki sudar dva kombija i cisterne: Poginula jedna osoba, sumnja se da je uzročnik nesreće zaspao za volanom

Šarlota Brnčić

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Prema prvim službenim informacijama, do nesreće je došlo nešto poslije 5 sati, a radi se o trostrukom sudaruJedna osoba je poginula, dok su dvije ozlijeđene u stravičnoj prometnoj nesreći što se rano jutros dogodila u blizini tunela Učka.


Prema prvim službenim informacijama, do nesreće je došlo nešto poslije 5 sati, a radi se o trostrukom sudaru. Sudjelovala su, naime, dva kombija i cisterna, a s obzirom da je očevid još uvijek u tijeku, zasad nema potvrde o tome tko je poginuo, a tko preživio žestoki sraz.


Nije poznata niti težina ozljeda dvojice unesrećenih, koji su žurno prebačeni u riječku bolnicu.
U 24 sata ovo je već druga prometna nesreća s poginulim osobama.


Zbog prometne nesreće prekinut je promet na A8 između Veprinca i tunela Učka u oba smjera, izvijestio je u četvrtak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).


Jutros, nešto prije 5:00 sati na dionici tunel Učka-Veprinac dogodila se teška prometan nezgoda u kojoj je smrtno stradala jedna osoba dok su dvije osobe ozlijeđene i prebačene u bolnicu.


Kako su priopćili iz BINA Istre prometnu nezgodu uzrokovalo je kombi vozilo ZG registarskih oznaka koje se kretalo iz smjera Rijeke prema tunelu Učka te je u jednom trenutku vozilo prešlo na suprotni kolnički trak i okrznulo drugo kombi vozilo riječkih registarskih oznaka, koje je dolazilo iz suprotnog smjere te se potom frontalno sudarilo sa kamionom cisternom PU registarskih oznaka koje se kretalo prema Rijeci.


“Od siline udarca, smrtno je stradao vozač kamiona cisterne dok su vozači jednog i drugog kombija ozlijeđeni.


Očevid policija je u tijek dok se promet na toj dionici odvija naizmjenično.


Prema prvim neslužbenim informacijama, okolnosti upućuju da je vozač koji je uzrokovao prometnu nezgodu zaspao dok se vozilo kretalo velikom brzinom”, napisali su u BINA Istri.


Snimio: Sergej Drechsler