Nevjerojatan slučaj

Filmska potjera: Dvije policijske uprave na nogama zbog manijaka za volanom. Ide u zatvor

Šarlota Brnčić

Arhiva NL

Arhiva NL

Zbog počinjenih prekršaja je uhićen i uz sredstva prisile doveden u prostorije policijske postaje Koprivnica, gdje je zadržan do otrežnjenja, te mu je privremeno oduzeto motorno vozilo kojim je upravljao.Čak dvije policijske uprave digao je na noge vozač Opel Corse, koprivničke registracije, koji je ludovao po cesti i za kojim se odvijala filmska potjera po cesti.


Sve je započelo kada je u 10.22 sati Operativno komunikacijski centar PU varaždinske zaprimio dojavu kako se Opel Corsa koprivničkih registarskih oznaka kreće državnom cestom iz smjera Vrbanovca u smjeru Ludbrega ugrožavajući sudionike u prometu nepropisnim kretanjem.


Za njime su odmah krenuli policajci službenim vozilom i sa upaljenom svjetlosnom i zvučnom signalizacijom te ga slijedili. Odbjegli vozač je na dva raskrižja namjerno prošao na upaljeno crveno svjetlo na semaforu. Potom se na raskrižju sa kružnim tokom prometa kretao u zabranjenom smjeru, autom je pretjecao kolonu vozila na obilježenim pješačkim prijelazima, te se kroz naseljena mjesta Globočec Ludbreški, Čukovec i Bolfan gdje je brzina ograničena na šezdeset kilometara na sat, kretao brzinom od najmanje 150 km/h.
Zaustavljen je uz pomoć policajaca Policijske uprave koprivničko-križevačke u mjestu Draganovec, a tada je utvrđeno da se radi o mladiću starosti 26 godina s područja Novigrada Podravskog.


Također je provjerom utvrđeno da je sjeo za upravljač bez položenog vozačkog ispita, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.99 promila, za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije, te za vrijeme dok mu je bila na snazi mjera zabrane polaganja vozačkog ispita na rok od dvije godine zbog prethodno prikupljenih prekršajnih bodova.


Zbog počinjenih prekršaja je uhićen i uz sredstva prisile doveden u prostorije policijske postaje Koprivnica, gdje je zadržan do otrežnjenja, te mu je privremeno oduzeto motorno vozilo kojim je upravljao.


Na Općinskom sudu u Koprivnici je za prekršaje na području PU koprivničko-križevačke kažnjen ukupnom novčanom kaznom u iznosu od 15.600 kuna i kaznom zatvora u trajanju od 60 dana, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 2 godine, dok mu je vozilo od strane suda vraćeno.


Za prekršaje na području Policijske uprave varaždinske protiv okrivljenog je podnijet Optužni prijedlog Općinskom sudu u Varaždinu, a kojim mu prijete maksimalne kazne i to u iznosu od 83.000 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 120 dana, te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 18 mjeseci.