Prometna akcija

PGŽ: evidentirano ukupno 46 prekršaja, od kojih su pet počinili pješaci, a 25 vozači koji uglavnom ne poštuju prednost prolaska

Šarlota Brnčić

Ilustracija

Ilustracija

Preventivno-represivna akcija policije bila je usmjerena na zaštitu pješaka u prometuNa prometnicama Primorsko-goranske županije prekjučer je provedena preventivno-represivna akcija policije usmjerena na zaštitu pješaka u prometu.


Za vrijeme trajanja akcije, od 9 do 13 sati, policija je evidentirala ukupno 46 prekršaja, od kojih su pet prekršaja počinili pješaci, a 25 vozači.


Evidentirana su dva prekršaja kretanja pješaka kolnikom, jedan prekršaj prelaženja kolnika van obilježenog pješačkog prijelaza te dva ostala prekršaja pješaka.
Što se tiče prekršaja vozača, njih 21 nije poštovao prednost prolaska pješaka, a 25 su ostali prekršaji vozača iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama prema kojemu su svi počinitelji prekršaja i sankcionirani.


Kao što je i dosada naglašavano, pješaci su uz osobe s invaliditetom i djecu, jedna od najranjivijih skupina sudionika u prometu. Pozivamo stoga sve vozače, ali i pješake te druge sudionike u prometu, na povećani oprez i dosljedno poštivanje svih propisa i pravila kako bi se smanjio broj nesreća i broj poginulih i ozlijeđenih osoba u njima, navode iz PU primorsko-goranske.