Vukova Gorica

Dvojica pripadnika ATJ Lučko skočila u hladnu Kupu i spasili migrante od utapanja

Šarlota Brnčić

Foto PU karlovačka

Foto PU karlovačka

U zadnji tren. Jedna osoba je već bila i životno ugroženaPolicijski službenici ATJ Lučko koji na području Policijske uprave karlovačke pojačano postupaju po suzbijanju nezakonitih migracija i suzbijanju i hvatanju krijumčara jučer su kod Vukove Gorice u rijeci Kupi na granici s Republikom Slovenijom uočili grupu muškaraca, žena i djece, a koji su pokušavali preko rijeke nezakonito preći državnu granicu u pravcu Republike Slovenije.


U rijeci su ugledali više osoba kojima je prijetila opasnost od utapanja, a jedna osoba je već bila i životno ugrožena te su dvojica policijskih službenika uskočila u rijeku i spasila ih izvlačivši ih na obalu gdje im je pružena liječnička pomoć.


PU karlovačka

PU karlovačka


Drugi policijski službenici na obali pomagali su u izvlačenju osoba na sigurno.
Svima je liječnička pomoć pružena na mjestu događaja, dok su tri osobe zbrinute u zdravstvenoj ustanovi odakle su u međuvremenu otpušteni.


Policijska uprava karlovačka provodi krim istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ulaska i boravka osoba u Republici Hrvatskoj dok je dosadašnjim radom utvrđeno da se radi o sedmorici državljana Afganistana koji su izrazili namjeru za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj.


PU karlovačka

PU karlovačka