U bolnici

Dvojica motociklista teško stradala u prometnim nesrećama u Krešimirovoj ulici te na Krimeji

Šarlota Brnčić

Ilustracija Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ilustracija Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Policija i ovom prilikom apelira na povećani oprez u prometu.Dvije prometne nesreće u kojima su ozlijeđeni motociklisti zbile su se jučer u Rijeci.


Oko 13 sati, 82-godišnjak se pokušao uključiti u promet u Krešimirovoj ulici Citroenom, riječkih registracijskih oznaka. Prethodno nije propustio sva vozila koja su se kretala prometnom površinom na koju se uključuje, uslijed čega je u njegovo vozilo udario motocikl marke Kawasaki kojim je upravljao 53-godišnjak.


Isto tako, oko 22 sata, 18-godišnja vozačica Toyote, riječkih registracijskih oznaka, kretala se u smjeru ulice Krimeja. Dolaskom na pregledno raskrižje s ulicom Šetalište Joakima Rakovca, oduzela je prednost prolaska motociklu marke Yamaha, delničkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 35-godišnjak, a koji je, uočivši auto, i pokušao zaustaviti motocikl, no udario je u njega i pao na kolnik.
U obje prometne nesreće motociklisti su zadobili teške tjelesne ozlijede i pružena im je liječnička pomoć u KBC Rijeka.


Policija i ovom prilikom apelira na povećani oprez u prometu, posebice imajući u vidu da su vozači mopeda i motocikala jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu. Vozače navedenih vozila, ali i sve druge vozače savjetuju da prilagode vožnju uvjetima i stanju kolnika, naročito u slučaju kiše i drugih vremenskih nepogoda, kao i u slučaju gužvi na cestama i vožnje u koloni.


Isto tako, pozivaju se vozači da ne precjenjuju svoje vozačke sposobnosti, koriste propisanu motociklističku opremu te se pridržavaju svih prometnih pravila i propisa, kako bi se smanjila mogućnost nastanka prometnih nesreća, a naročito onih s najtežim posljedicama.